Diagnostic cu lampă dermatologică Wood

O lampa Wood este un dispozitiv care emite lumini ultraviolete (UV) pe o lungime de unda de 365 nanometri, fiind frecvent utilizat de catre dermatologi, in scopul de a oferi un diagnostic exact atunci cand testeaza anumite pigmentari si tulburari infectioase ale pielii.

Mai mult...

Cum ne alegem corect crema de fotoprotectie?

La inceputul fiecarei veri fiecare dintre noi ne punem problema delicata de altfel, ce crema vom folosi pentru a obtine un bronz sanatos, uniform, stralucitor si (de ce nu?) sa dureze cat mai mult.
Industria dermato-cosmetica ofera consumatorilor de vacante nenumarate produse de fotoprotectie cat si produse de ingrijire dupa plaja.

Mai mult...

Dermatita atopică

DERMATITA ATOPICA (DA) - este cea mai frecventa afectiune cutanata a copilariei ce poate afecta toate tipurile cutanate si rasele cu un impact negativ considerabil al calitatii vietii atat a pacientului cat si a membrilor familiei acestuia. Este o afectiune cutanata inflamatorie, recidivanta cu o evolutie cronica  avand ca si principal simptom pruritul. 60% din copii cu DA au simptome inaintea varstei de 1an; doar 10% pot avea o simtomatologie inainte de 2 ani.

Mai mult...

  • 1
  • 2